Smørrebrød på Fyrtøjet

Nyhavn. Solskin. Smørrebrød. Længere behøver anmeldelsen af en god spiseoplevelse egentlig ikke være. Men i sandhedens tjeneste må vi tilføje et par ekstra linjer.

Scenen sættes i eventyrlige omgivelser i Nyhavn. Og det med eventyret er helt præcist faktisk, for stedet har nemlig navn efter H.C. Andersens klassiske eventyr Fyrtøjet.

Den verdensberømte forfatter boede af flere omgange i Nyhavn og det var under et af disse ophold, at han skrev Fyrtøjet i 1835. H. C. Andersen var efter sigende meget fascineret af Nyhavn og fandt inspiration i sømandskvarterets livlige stemning.

fyrtojet

Æggemad på hvidt brød med masser af hjemmerørt mayo.
Og kokkens hjemmelavede møre roastbeef ved siden af.
Et par herlige makkere.

Nyhavn rummer stadig masser af stemning. Særligt på en af de første lune forårsdage hvor redaktionen besøger restauranten, der sammen med en række andre tilbyder klassisk udendørs servering med kig til det hektiske liv. Nyhavn er faktisk en turistattraktion i sig selv og der var fulde huse så langt øjet rakte i den muntre gade. Det lykkedes at kapre det sidste udendørs bord, og selvom vi kunne sidde indenfor, så skal Nyhavn opleves under åben himmel.

Menukortet er baseret på godt gammeldags smørrebrød til frokost og et lidt større aftenkort med udvalgte retter. Vi var der til frokost og fandt hurtigt fire stykker at prøve kræfter med;  hjemmelavet roastbeef, friskpillede rejer på lyst brød og to stykker til vegetaren i form af kartoffelmad og æggemad.

fyrtojet2

Rejer i trængsel. Friskpillede – med glimrende smag og bid. Klassisk servering.

En klassiske hvedeøl – den er optimal til en solbeskinnet dag – blev hurtigt bestilt og medspiseren fik cola. Tjenerne som var hurtige og opmærksomme kunne der ikke sættes en finger på. Travlheden på stedet til trods, kom tingene meget hurtigt på bordet. Eller rettere på fadet, for intet klassisk smørrebrød uden det traditionelle fad, som er løftet fri af bordet. Hvis stykkerne havde været højere belagt, havde det taget udsigten for medspiseren, men det er en sjov lille ting at maden kommer i fokus på den måde.

Der er reelt intet at udsætte på de fire stykker mad; alt var veltilberedt, mayonnaisen hjemmerørt og rejerne friskpillede. Stykkerne var ikke overvældende store, men to var akkurat nok til at stille den værste sult. Tre stykker er passende hvis man skal være helt mæt.

Vi havde andre planer, så dessert lokkede ikke denne dag – det gjorde derimod en tur med de nærvedliggende turbåde og regningen lige under 400 kroner blev betalt med glæde.

Klassisk dansk smørrebrød i god kvalitet er en mangelvare og vi kvitterer med fire flotte stjerner for Fyrtøjets bud på eventyrlige snitter.

Fakta
Karakter: * * * * (4 stjerner)
Restaurant Fyrtøjet
Nyhavn 11 – 1051 København K
Telefon 32 10 31 32
www.fyrtojet.dk
fyrtojet@fyrtojet.dk
Åbningstider: Man-Søndag: 09.00-22.00

About admin