Lækkert ophold på Christie’s Sdr. Hostrup Kro

Hos Christie’s Sdr. Hostrup Kro i Sønderjylland starter gourmetoplevelsen i urtehaven, der er en af Danmarks største og smukkeste. Her fremelskes grøntsager, urter og frugter og røgovnen tryller røget laks, kammuslinger og andre delikatesser frem.

Kroen byder på hyggelige værelser i parken, flere standardværelser i et anneks samt smukke luksusværelser med blandt andet spabad i hovedbygningen. Skulle man have den slags tilbøjeligheder kan man ankomme i helikopter idet kroen har sin egen landingsplads.

Vi valgte mere beskedent at parkere bilen, inden vi indlogerede os hos Christie’s Sdr. Hostrup Kro, der i ifølge egne angivelser er en fantastisk hyggelig kro med de bedst tænkelige faciliteter. Der er et hyggeligt bibliotek, en wellnessklinik og en velassorteret vinkælder.

Vi havde valgt et ophold for 2 personer med overnatning, 5-retters menu samt kaffe og hjemmelavede petit fours. Sidstnævnte så vi dog aldrig noget til, men det er trods alt en fodfejl, der er til at tilgive.

Udgangspunktet for et sådan ophold et en normalpris på 3.215 kr, men redaktionen havde købt en deal på opholdet til 1.495. Det er jo i sig selv en glæde at spare 53 % på opholdet. Derfor følte vi også trang til at opgradere det almindelige hotelværelse til et luksusværelse med spabad. Det kostede 300 kroner ekstra for overnatningen, og så var der al den plads, man kunne ønske sig.

Christie's Sdr. Hostrup Kro

Med i opholdet var også en flaske mousserende vin og frugt på værelset. Ofte er den slags en halv flaske af noget helt almindelig og ret ordinær mousserende vin. Stor var derfor vores overraskelse, da dette viste sig at være en hel flaske Deutz champagne. Prisen for denne ægte champagne er over 300 kroner i butik og mindst det dobbelte på restauranter, og det hører trods alt til undtagelsen, at få så god en vin i velkomst.

Flasken blev i øvrigt båret op til værelset og behørigt serveret i vinkøler. Der fulgte også en tallerken frisk frugt med. Det hele kunne meget passende indtages i spabadet, mens man lod hverdagens stres og jag smelte bort. Det var herligt.

Gourmetmenu skulle den dag have bestået af blandt andet cremet jordskokkesuppe og braisseret lammeculotte med tyttebær. Det virkede umidlelbart som en noget rustik menu, men også her blev vi positivt overraskede, idet der var adskillige udskiftninger på menuen.

Vi startede med lækker rødtunge, herefter fulgt af en yderst delikat havkat. Hovedretten var meget lækker kalvemørbrad med stykker af kylling, forskellige grøntsager og en glimrende glace, der i anden ombæring blev bragt ind i en lille sauce-kande.

Herefter var der seks gode oste inden man kunne give sig hen til desserten, der bestod af chokolade på flere forskellige måder, herunder som mousse og med lidt bær.

Køkkenet kunne afgjort være deres indsats bekendt. Det smagte glimrende, serveringen var tilpas i størrelse, og ingen af retterne faldt igennem. Det gjorde til gengæld vinene, der blev skænket af en noget nervøs og ret fåmælt tjener. Han var angiveligt lige startet, men det betød, at der ikke fulgte megen eller nogen information med når de ellers udmærkede vine blev skænket. Det var lidt en skam når kroen selv anbefaler sig med “en stab af kyndige og veluddannede fagfolk, der er gavmilde med kompetente råd og anbefalinger.”

Vinen er også lidt kroens akilleshæl når man ser på prisen. Vi tilkøbte således en vinmenu til 575 kroner per person, og det var en nødvendighed i betragtning af vinkortets generelt meget høje prisniveau. Det ville meget hurtigt blive alt for dyrt at drikke bare nogle få glas vin til maden, hvis man gik ombord i vinkortets udvalg. I stedet kan vinmenuen helt klart anbefales.

Næste dag var der ifølge planen en stor morgenbuffet med kroens hjemmelavede specialiteter, men det var nu ret begrænset den dag vi var der. Der virkede desværre lidt halvtomt blandt gæsterne, og det afspejlede sig måske i morgenbordet denne dag, hvor det virkede lidt tamt og med et beskedent udvalg.

Dette er dog ikke nok til at ødelægge helhedsoplevelen, heller ikke da regningen blev gjort op i receptionen. Prisen for selve opholdet og maden var et tilbud til 1.495 for to personer, og med tilkøbet af vinmenuerne blev den samlede pris for 5 retters menu med vine samt overnatning for to personer på knap 2.800 kroner eller 1.400 kroner per person.

Det giver en god værdi for pengene, blandt andet fordi der som nævnt også fulgte en hel flaske Deutz Champagne med i opholdet. Mange andre steder ville servere en langt billigere mousserende vin end den ægte champagne.

Fakta
Christie’s Sdr. Hostrup Kro
Sdr. Hostrup Østergade 21
6200 Aabenraa
Telefon 45 74 61 34 46
www.christies.dk

About skribent