Den Danske Spiseguide

Den danske spiseguideEn af hjørnestenene i dansk gastronomi er Den Danske Spiseguide og dermed Bent Christensen, der i 1978 udgav den allerførste version af spiseguiden, der er udgivet årligt lige siden.

I 2012-udgaven kan læserne nyde 200 sider med information om det bedste indenfor den danske gastronomiske verden i form af restauranter, mad og vine.

Den Danske Spiseguide er formentlig landets mest ajourførte og strengeste bedømmer af de danske restauranter, og alene det at være optaget i guiden anses som en hædersplacering i restaurantverdenen.

Forud for optagelse finder der prøvespisninger sted, og spiseguiden betaler altid for sine testmåltider.

Den Danske Spiseguide står også bag den prestigefyldte kåring af årets danske restaurant. Året restaurant blev kåret ved Den danske Spiseguides Gallafest på Dragsholm Slot den 30. oktober 2011 med stort fremmøde af den danske restaurantelite. Her løb Henne Kirkeby Kro med hæderen som årets restaurant i 2012-udgaven.

Tidligere vindere af Årets Restaurant i Danmark
1992: Kong Hans Kælder, Daniel Letz
1993: Christies, Jens Peter Kolbeck
1994: Falsled Kro, Jean Louis Lieffroy
1995: Era Ora, Elvio Milleri og Alessandro Jacoponi
1996: Le Canard, Palle Enevoldsen
1997: Penny Lane, Henrik Rosdahl
1998: Babette, Vivi Schou
1999: Marie-Louise, Michel Michaud
2000: Fakkelgaarden, Christian Bind
2001: Henne Kirkeby Kro, Hans Beck Thomsen
2002: Pierre Andre, Philippe Houdet
2003: Era Ora, Fabbio Mazzon
2004: Munkebo Kro, Thomas Pasfall
2005: Søllerød Kro, Jakob de Neergaard
2006: Molskroen, Wassim Hallal
2007: formel B
2008: Noma
2009: Herman
2010: Noma
2011: Henne Kirkeby Kro

About skribent