Chokolademousse med whisky

Chokolademousse med whiskeyDer er mange forsøg på at skabe en anledning for at forkæle sig selv. Hos Odense Marcipan har man udsendt en opskrift på chokolademousse med whisky, der passende kan bruges til Fars Dag.

Ligesom Mors Dag er Fars Dag  oprindeligt en amerikansk idé, og i Danmark blev Fars Dag indført i 1935. Dagen fejres altid samtidig med Grundlovsdag d. 5. juni.

Fars Dag er en amerikansk kvindes opfindelse, nemlig Sonora B. Dodd. Hun fandt på Fars Dag i 1909, efter at have lyttet til en prædiken omkring Mors Dag. Derfor besluttede hun, at hendes far også skulle mindes med en speciel dag. Hendes far var landmand og hed William Smart. Han var veteran fra Den Amerikanske Borgerkrig og blev enkemand, da hans kone døde i barselssengen med deres sjette barn. Derefter tog William sig af den lille, fem større børn og pasningen af deres lille gård i staten Washington. Da fru Dodd selv stiftede familie, gik det op for hende, hvor selvopofrende, hendes far havde været over for hende og den store børneflok.

I 1926 blev der dannet en national “Fars Dag”- komite i New York. 
Den amerikanske Kongres anerkendte imidlertid først dagen i 1956, og i 1966 gjorde præsident Johnson “Fars Dag” officiel. I 1972 underskrev daværende præsident – Richard Nixon – en erklæring, som gjorde dagen til en officiel amerikansk helligdag. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935.

Til at fejre dagen på behørig vis anbefaler Odense Marcipan en chokolademousse med whisky & chokoladesauce efter følgende opskrift (4-6 portioner):

100 g Odense Mørk Chokolade
2 past. æggehvider
2 past. æggeblommer
½ dl sukker
1½ dl piskefløde
2 spsk. whisky
Odense Chokoladesauce

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til flødeskum.Rør chokoladen i æggesnapsen og vend halvdelen af fløden i. Vend så resten af fløden og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Smag moussen til med whisky.

Fordel i portionsglas og sæt dem koldt i mindst 1 time. Server med chokoladesauce på toppen og drys evt. med chokoladespåner.

About skribent